Λογότυπο Βιβλιοπωλείου Gutenberg

Γιώργος Αλογοσκούφης

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης είναι Καθηγητής (από το 1990) και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από το 2009 είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Hellenic Observatory του London School of Economics, καθώς και Εταίρος (Fellow) της European Economic Association.
Κατά την τριετία 2016-2019 διατέλεσε Καθηγητής στην Έδρα Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts στις ΗΠΑ.
Από τον Σεπτέμβριο του 1996 έως τον Οκτώβριο του 2009 υπήρξε μέλος της Βουλής των Ελλήνων, ενώ από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Ιανουάριο του 2009 διατέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
Έχει εκδώσει πέντε βιβλία και πάνω από σαράντα εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε μερικά από τα πιο σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά (American Economic Review, The Journal of Political Economy, The Economic Journal, The European Economic Review, The Journal of Monetary Economics, The Journal of Money, Credit and Banking, Economica και άλλα) με πολλές αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία.

Κατηγορίες
Ταξινόμηση κατά: