Η Ανδρονίκη Κάβουρα είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο γνωστικό αντικείμενο Επικοινωνία με έμφαση στη Διαφημιστική Επικοινωνία.
Έχει πτυχίο Φιλοσοφικής, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Stirling της Σκωτίας και διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη της Επικοινωνίας ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του πρώην Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας από το 2011 έως και το 2015. Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2006. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους σε θέματα επικοινωνίας και τουρισμού.
Έχει γράψει μονογραφία στο αντικείμενο της επικοινωνίας και του branding, η οποία έχει εκδοθεί στην Αμερική, έχει εκδώσει μονογραφία με τίτλο Επικοινωνία και Διαφήμιση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και οργανώνει κάθε χρόνο το διεθνές συνέδριο στο στρατηγικό καινοτόμο μάρκετινγκ και τουρισμό (International Conference on Strategic Innovative Marketing and Tourism, ICSIMAT – http://www.icsimat.com). Ευρετηριάζεται στο Google Scholar (Kavoura Androniki) σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις.

Filter