Λογότυπο Βιβλιοπωλείου Gutenberg

Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου

O Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου είναι Καθηγητής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ (ΠΤΔΕ) με βασικά πτυχία στην Ψυχολογία και τη Φιλοσοφία. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Εd., M.Phil.) και τρία Διδακτορικά στην Ψυχολογία, στη Φιλοσοφία και στο Management στη Μ. Βρετανία (UMIST & University of Manchester) και στο ΕΚΠΑ. Επίσης, πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στην Α΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Σήμερα, είναι: α) Διευθυντής του ΠΜΣ «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», β) Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας, γ) Επιστ. Υπεύθυνος Προγράμματος Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, δ) Ακαδ. Υπεύθυνος Προγραμμάτων E-learning σε θεματολογία κυρίως Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης, ε) Εθνικός συντονιστής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο European Agency for Special Needs and Inclusive Education κ.ά. Στο πλαίσιο του ΕΚΠΑ, είναι μέλος επιτροπών, όπως της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας, της Επιστημονικής Ομάδας του Γραφείου Διασύνδεσης και Επιστημονικής Επιτροπής της Μονάδας Προσβασιμότητας.
Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν: 8 βιβλία, άνω των 100 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε ειδικούς τόμους (άνω των 150) σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις. Έχει επιμεληθεί και μεταφράσει 40 περίπου έργα στα ελληνικά και έχει τη διεύθυνση δύο επιστημονικών σειρών. Είναι επιμελητής 22 συλλογικών τόμων στα ελληνικά και αγγλικά μαζί με τους διακεκριμένους καθηγητές Sir C. Cooper, C. Spielberger, H. Eysenck, R. Burke, B. Kirkcaldy, C. Gatrell κ.ά., στους οποίους συμμετέχουν άνω των 300 πανεπιστημιακών καθηγητών και ερευνητών από πολλές χώρες.

Κατηγορίες
Ταξινόμηση κατά: