Λογότυπο Βιβλιοπωλείου Gutenberg

Κίρκη Κεφαλέα

Η Κίρκη Κεφαλέα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γαλλική και Συγκριτική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Saarbrücken.
Η διδακτορική της διατριβή Das Land der Griechen: Studien zur Griechenlandrezeption in der modernen europäischen Erzählliteratur (Η Γη των Ελλήνων: Μελέτες για την Πρόσληψη της Ελλάδας από τη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πεζογραφία) εκδόθηκε το 1995 από τον εκδοτικό οίκο Königshausen und Neumann.
Έχει επίσης δημοσιεύσει τα βιβλία: Οργή Θεού: Οι Ελληνικές Εκδοχές της «Ελεονώρας» του Μπύργκερ (Νεφέλη, 1999), Μη μου ΄Απτου! Η Εικόνα της Μαγδαληνής στη Νεοελληνική Ποίηση (Ίνδικτος, 2004), και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες βιβλίων και με λογοτεχνικές μεταφράσεις. Οι κυριότερες είναι: Η Ελληνική Εμπειρία του John Fowles (Ολκός, 1996), το θεατρικό έργο Αριάδνη, Η Λησμονιά του Michel Déon (Χατζηνικολή, 1999), Η Ελληνική Εμπειρία: Κείμενα τού Διεθνούς Λογοτεχνικού Συμποσίου των Δελφών, 2004 (Νεφέλη, 2006), Γνωριμία με την Ελλάδα του Ζακ Λακαριέρ (Χατζηνικολή, 2008). Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τυπωθήτω (σειρά «Λάλον Ύδωρ») το βιβλίο της Μεταμορφώσεις της Σελήνης: Ανθολογία Ποιημάτων για το Φεγγάρι.
Είναι επίκουρη καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατηγορίες
Ταξινόμηση κατά:
Το βιβλίο του Μήνα - Απρίλιος: Φάκελος Απόδρασης - Julie Orringer - 50% μόνο για τρεις μέρες