Λογότυπο Βιβλιοπωλείου Gutenberg

Αναστασία Σιώψη

Η Αναστασία Σιώψη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδικότητα «Αισθητική της Μουσικής» και μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ("Ιστορία των Τεχνών στην Ευρώπη", σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό). Η διδακτορική της διατριβή έχει τίτλο Richard Wagner’s «Der Ring des Nibelungen»: The Reforging of the Sword or, Towards a Reconstruction of the People’s Consciousness (Αγγλία 1996).
Έχει συγγράψει τις μονογραφίες με τίτλους Τρία Δοκίμια για τον Μανώλη Καλομοίρη (Αθήνα: Ελληνικές Μουσικολογικές Εκδόσεις 4, Μουσικός Εκδοτικός Οίκος Παπαγρηγορίου-Νάκας, 2003) και Η Μουσική στην Ευρώπη του Δέκατου Ένατου Αιώνα, (Αθήνα: Εκδόσεις Τυπωθήτω-Γιώργος Δαρδανός, 2005).
Οι κύριες ερευνητικές δραστηριότητές της περιλαμβάνουν πολυάριθμες ανακοινώσεις και διαλέξεις σε διεθνή μουσικολογικά συνέδρια, δημοσιεύσεις και συνεισφορές σε συλλογικούς τόμους σε διεθνή μουσικολογικά περιοδικά και εκδόσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τη γερμανική ρομαντική μουσική, ιδιαίτερα τα μουσικά δράματα του Ρίχαρντ Βάγκνερ, και για τη νεοελληνική λόγια μουσική.
Είναι συνεπιμελήτρια με τον Prof. Graham Welch (Institute of Education, U.K.), ενός διεθνούς ηλεκτρονικού περιοδικού με τίτλο Επιστημονική Έκδοση για τη Μουσική, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό (Hellenic Journal of Music, Education and Culture).

Κατηγορίες
Ταξινόμηση κατά: