Λογότυπο Βιβλιοπωλείου Gutenberg

Προσεχείς εκδόσεις: Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2023

  • 15 Σεπτεμβρίου 2023

Σας παρουσιάζουμε τα έργα που θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις μας από τον Σεπτέμβριο και μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για κάθε βιβλίο.

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ORBIS LITERÆ

Joseph Conrad, Τύχη, μια ιστορία σε δύο μέρη

Μετάφραση-Εισαγωγή: Μιχάλης Παπαντωνόπουλος

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Για πρώτη φορά στα ελληνικά το μυθιστόρημα που υπήρξε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Τζόζεφ Κόνραντ. Μια ερωτική ιστορία μέσα από την οποία εμβαθύνει στις σχέσεις εξουσίας, απ’ όπου αναδύονται πάντα επίκαιρα ζητήματα, ενώ η προσκόλληση στη συμβατικότητα και η αμφισβήτηση συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν.

Η νεαρή Φλόρα, δέσμια της πατριαρχίας, δέσμια της καπιταλιστικής κοινωνίας που εκπροσωπεί ο τραπεζίτης πατέρας της, δέσμια των θεσμών που τον καταδικάζουν σε φυλάκιση, δέσμια της ιδιοτελούς γκουβερνάντας και των αντιδραστικών συγγενών της, δέσμια ακόμα και της φεμινιστικής «αυλής» που δημιουργεί μια φίλη της, αποστερείται ή εκχωρεί το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της. Η ζωή της είναι μια πορεία απωλειών, αλλά και αυτογνωσίας, την οποία ο αναγνώστης παρακολουθεί μέσα από μεμονωμένα γεγονότα με κύριο αφηγητή τον Μάρλοου, ήρωα και άλλων βιβλίων του Κόνραντ όπως του Λόρδου Τζιμ και της Καρδιάς του σκότους.

Charles Dickens, Τα έγγραφα Πίκγουικ

Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Tο μυθιστόρημα που αποτέλεσε το λογοτεχνικό ντεμπούτο του Ντίκενς, για πρώτη φορά στα ελληνικά!

Εκδοτικό φαινόμενο λόγω της πρωτοφανούς επιτυχίας του το 1836, όταν άρχισε να δημοσιεύεται σε συνέχειες, έκανε αμέσως διάσημο τον 24χρονο τότε συγγραφέα του. Οι αναγνώστες μαγεύτηκαν από τους χαρακτήρες, τα ταξίδια και τις περιπέτειες των μελών της Λέσχης Πίκγουικ – ιδιαίτερα από τον ιδρυτή της κ. Πίκγουικ, ο οποίος αποτελεί εμβληματική πλέον μορφή της αγγλικής λογοτεχνίας και θεωρείται ένα είδος Βρετανού Δον Κιχώτη. Το βιβλίο έγινε αντικείμενο καθημερινών συζητήσεων και στο πέρασμα των χρόνων, θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία και τηλεοπτική σειρά, ενώ παραμένει μέχρι σήμερα έργο αναφοράς και αντικείμενο θαυμασμού διάσημων συγγραφέων και κριτικών. «Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ζωής μου είναι ότι έχω ήδη διαβάσει Τα έγγραφα Πίκγουικ και δεν μπορώ να γυρίσω πίσω τον χρόνο για να έχω τη χαρά να τα διαβάσω για πρώτη φορά», έλεγε ο Φερνάντο Πεσσόα.

ALDINA

John Williams, Μόνο η νύχτα

Μετάφραση: Ορφέας Απέργης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα του Στόουνερ!

Στα είκοσι πέντε του μόλις χρόνια ο Άρθουρ έχει καταρρεύσει ψυχολογικά. Έχει εγκαταλείψει τις σπουδές και το σπίτι του, έχει διαλύσει δύο αρραβώνες, έχει εγκατασταθεί σε ένα ξενοδοχείο και το μόνο που κάνει είναι να πίνει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τι τον έφερε σε αυτό το σημείο; Τι τον στοιχειώνει; Τι δεν μπορεί ούτε να ξεχάσει ούτε να αντιμετωπίσει; Μια συνάντηση με τον απόμακρο για χρόνια πατέρα του θα γίνει η αφορμή να ξαναζωντανέψει το παρελθόν της οικογένειας και να αναζωπυρωθεί το παιδικό του τραύμα. Η βραδιά που ακολουθεί παρέα με μια όμορφη κοπέλα θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάστασή του.

Ένα ψυχολογικό νουάρ που ο Τζον Γουίλιαμς έγραψε όσο νοσηλευόταν ως τραυματίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκδόθηκε το 1948 και ανακαλύφθηκε ξανά, όπως όλα τα μυθιστορήματα του Γουίλιαμς, 60 χρόνια μετά τον θάνατό του  με αφορμή την παγκόσμια επιτυχία του Στόουνερ.

Από τις εκδόσεις μας  κυκλοφορούν και τα άλλα τρία μυθιστορήματά του: ο δημοφιλέστατος Στόουνερ, ο βραβευμένος με το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας των ΗΠΑ Αύγουστος και Το πέρασμα του Μακελάρη.

Natasha Brown, Συνάντηση

Μετάφραση: Βαγγέλης Τσίρμπας

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Ένα εντυπωσιακότατο συγγραφικό ντεμπούτο. Υπέροχα γραμμένο, τολμηρό, απολύτως σαγηνευτικό» (Bernardine Evaristo).

«Μέσα σε λίγες σελίδες η Μπράουν μιλά για τη φυλή, το φύλο, τις κοινωνικές τάξεις και τις ανισότητες, τις προκαταλήψεις
ακόμα και σε κύκλους που θεωρούνται ιδιαίτερα φιλελεύθεροι, τις διαχρονικές επιπτώσεις της αποικιοκρατίας. Μια διαπεραστική ματιά στη σύγχρονη Βρετανία» (Kirkus Review).

Για τη μαύρη Βρετανίδα αφηγήτρια του βιβλίου υπήρχε πάντα ένας στόχος: να ανέβει κοινωνικά και οικονομικά, να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις που εξακολουθούν να ισχύουν για το φύλο και τη φυλή της. Γι’ αυτό έπρεπε να ακολουθήσει έναν και μόνο δρόμο: εξαντλητική δουλειά, καλές σπουδές, έναν άντρα από οικογένεια με πολλά λεφτά, παλιά και βρόμικα όσο η Βρετανική Αυτοκρατορία. Τα έχει σχεδόν καταφέρει: έχει μια καλή θέση στον τραπεζικό κλάδο και ετοιμάζεται να μπει στον στενό κύκλο της παλιάς βρετανικής αστικής τάξης. Τότε, μια ιατρική διάγνωση την αναγκάζει να επανεξετάσει τις επιλογές της.

Willa Cather, Η Αν-τόνια μου

Μετάφραση: Κερασία Σαμαρά

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η Αν-τόνια μου (1918), το αριστούργημα της Γουίλα Κάθερ, είναι ένας φόρος τιμής στους μετανάστες πιονέρους στις πεδιάδες της Αμερικής. Είμαστε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι μεταναστεύουν μαζικά προς τις ΗΠΑ. Ο ορφανός δεκάχρονος Τζιμ από τη Βιρτζίνια, μετακομίζει με τους παππούδες του στη Νεμπράσκα. Εκεί συνδέεται με βαθιά φιλία με την δωδεκάχρονη Αν-τόνια, κόρη μεταναστών από τη Βοημία. Μεγάλος πια ο Τζιμ, καταξιωμένος δικηγόρος, αποφασίζει να γράψει τη συγκλονιστική ιστορία της για το πώς κατάφερε μέσα από αντίξοες συνθήκες να κατακτήσει την αυτονομία της. Για τον Τζιμ «αυτό το κορίτσι σηματοδοτούσε την ίδια τη χώρα».

Η Γουίλα Κάθερ (1873-1947) είναι από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες συγγραφείς του 20ού αιώνα και η Αν-τόνια «μια από τις πιο αξιοθαύμαστες ηρωίδες της αμερικανικής λογοτεχνίας. Ένας ύμνος στο αδάμαστο ανθρώπινο πνεύμα» (The New York Times).

S.A. Cosby, Δάκρυα ξυράφι

Μετάφραση: Κίκα Κραμβουσάνου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Σ.Α. Κόσμπι (γενν. Βιρτζίνια 1973) υπογράφει ένα «συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου με καταιγιστική δράση που θίγει πολλά ευαίσθητα ζητήματα» (Washington Independent Review of Books).

Ο Αφροαμερικανός Άικ ντρέπεται που ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος, έχει παντρευτεί άντρα και μάλιστα λευκό. Ο γιος του, ο Αïζέια, ντρέπεται για τον πατέρα του που υπήρξε εγκληματίας και έχει περάσει καιρό στη φυλακή. Όταν όμως ο Αϊζέια και ο σύζυγός του Ντέρεκ δολοφονούνται βάναυσα, ο Άικ κυριεύεται από ενοχές και πάθος για εκδίκηση. Σε συνεργασία με τον πατέρα του Ντέρεκ, επίσης ομοφοβικό και πρώην κατάδικο, απευθύνονται σε παλιούς τους γνώριμους από τον υπόκοσμο για να βρουν τους δολοφόνους και να τους τιμωρήσουν ανελέητα, παρά τις προκαταλήψεις που τους χωρίζουν.

Deniz Ohde, Διάχυτο φως

Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

«Ένα εντυπωσιακό λογοτεχνικό ντεμπούτο. Η Ντενίζ Όντε (γενν. Φρανκφούρτη 1988) μιλά με μεγάλη ευαισθησία για τις παγίδες στις οποίες μπορεί να οδηγήσουν η ασφυκτική παραμονή στο σπίτι και η συνεχής αποθάρρυνση από τον έξω κόσμο» (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Με αφορμή τον γάμο κάποιων παλιών της φίλων, η αφηγήτρια επιστρέφει στο Βιομηχανικό Πάρκο όπου μεγάλωσε. Θυμάται τον αλκοολικό πατέρα της και τον τυφλό παππού της, Γερμανούς εργάτες που απεχθάνονταν κάθε αλλαγή. Αναλογίζεται τη μητέρα της που μετανάστευσε από την Τουρκία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εγκλωβίστηκε σε ένα σιωπηλό σπίτι. Σκέφτεται τις δυσκολίες που την έκαναν να εγκαταλείψει το σχολείο, μαζί με τη ντροπή και τον φόβο που έπρεπε να ξεπεράσει για να αρχίσει μια νέα ζωή.

Carol Shields, Πέτρινα ημερολόγια

Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Τα Πέτρινα Ημερολόγια, βραβευμένα με το αμερικανικό Pulitzer και το καναδικό Governor General’s Literary Award, μεταφρασμένα σε 33 γλώσσες, με εντυπωσιακές πωλήσεις και εξαιρετικές κριτικές, συγκαταλέγονται στα πιο επιτυχημένα μυθιστορήματα της εποχής μας και είναι «μια ισχυρή υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η λογοτεχνία στη ζωή μας» (The New York Times Book Review).

Μια συνηθισμένη γυναίκα, η Νταίζη, διηγείται την ιστορία της από τη γέννησή της, το 1905, έως το 1990. Θυμάται τα παιδικά της χρόνια, την εφηβεία, τους δύο γάμους και τα παιδιά της, τη σύντομη καριέρα της. Η Κάρολ Σιλντς (1935-2003) αφηγείται τη ζωή της μέσα από τα μάτια της ηρωίδας της, αλλά παράλληλα και μέσα από τις αντικρουόμενες ερμηνείες των ίδιων γεγονότων από φίλους, γνωστούς, τα παιδιά της. «Ένα πανέμορφο μυθιστόρημα για όσα παρερμηνεύουμε και τις ευκαιρίες που χάνουμε» (Esquire).

Richards Powers, Αμηχανία

Μετάφραση: Γιώργος Κυριαζής

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Μετά τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του Αλίσα, ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των ζώων, ο νευροβιολόγος Θίοντορ Μπερν έχει επικεντρωθεί στον 9χρονο γιο του Ρόμπιν βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την καριέρα του και τις προσομοιώσεις ζωής σε άλλους πλανήτες με τις οποίες ασχολιόταν μέχρι τώρα. Ο Ρόμπιν, ένα παιδί τρυφερό, αστείο, βαθιά επηρεασμένο από τις οικολογικές ανησυχίες της μητέρας του, είναι αυτιστικός και ο πατέρας του ερευνά νέες πειραματικές μεθόδους για να τον βοηθήσει. Ένα βίαιο ξέσπασμά του στο σχολείο γίνεται αφορμή να δοκιμαστεί ο ισχυρός δεσμός τους. 

Μέσα από επιστημονικά δεδομένα, αναφορές σε σύγχρονα πολιτικά γεγονότα και σκηνές της καθημερινότητας, χρησιμοποιώντας στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και μύθων για άλλους πλανήτες, ο Ρίτσαρντ Πάουερς (γενν. Ιλινόις 1957) «καταφέρνει», όπως τονίζει ο μεταφραστής του, «να υφάνει έναν ιστό συγκινητικό, γεμάτο αγάπη για τη φύση, στοργή για την οικογένεια και αγωνία για ένα μέλλον που, αν δεν κινητοποιηθούμε τώρα αμέσως, θα είναι ζοφερό για όλους».

Joshua Cohen, Οι Νετανιάχου

Μετάφραση: Παναγιώτης Κεχαγιάς

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Το μυθιστόρημα που χάρισε στον Τζόσουα Κόεν το Βραβείο Pulitzer πεζογραφίας 2022. Ένα τολμηρό και σπαρταριστό campus novel, στα χνάρια των Φίλιπ Ροθ και Ντέιβιντ Λοτζ. Ο ήρωας, ο εβραιοαμερικανός καθηγητής ιστορίας Ρούμπεν Μπλουμ, μυθιστορηματική εκδοχή του «πάπα της αμερικανικής κριτικής» Χάρολντ Μπλουμ, καλείται να κρίνει ως υποψήφιο για μια θέση στο πανεπιστήμιο, τον Μπενζιόν Νετανιάχου, πατέρα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπεντζαμίν Νετανιάχου. Ο «ιδιοφυής» Κόεν (The Guardian) ήδη πριν από τη βράβευσή του επαινέθηκε από κοινό και κριτικούς για την τολμηρή ματιά του, για τον τρόπο γραφής του, για το διαβολικό χιούμορ του και για την ικανότητά του να συνδέει μεγάλα ζητήματα, όπως ο αντισημιτισμός και η εβραϊκή ιστορία με ασήμαντες όψεις της καθημερινότητας. «Από τα πιο απολαυστικά βιβλία των τελευταίων χρόνων» (Financial Times).

Rachel Cusk, Δεύτερο σπίτι

Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Μια νεαρή μητέρα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης περιπλανιέται στο Παρίσι και εντυπωσιάζεται από την αύρα της «απόλυτης ελευθερίας» που αναδίδει ο πίνακας ενός άγνωστου ζωγράφου. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, καλεί τον διάσημο πλέον ζωγράφο να περάσει τις διακοπές του στο παραθαλάσσιο σπίτι όπου ζει με τον νέο της σύζυγο, την ενήλικη κόρη της και τον φίλο της τελευταίας. Εκείνος δέχεται την πρόσκληση και φτάνει μαζί με τη νεότατη, εντυπωσιακή και πολυτάλαντη σύντροφό του. Η φιλοξενία όμως εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά από ό,τι φανταζόταν η οικοδέσποινα.

Η «ταλαντούχα συγγραφέας διαταράσσει το αυτάρεσκο προσωπικό μας σύμπαν» (The Guardian), «ερευνά τον πυρήνα των οικογενειακών και ρομαντικών εμπλοκών» (The New York Times),  «αποκαλύπτει γυναικείες αλήθειες» (The Paris Review) και περιγράφει τι συμβαίνει όταν μπερδεύεις την τέχνη με τη ζωή.

Jeanette Winterson, Frankisstein

Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Τι θα συμβεί όταν ο Homo sapiens δεν θα είναι πλέον το πιο ευφυές ον στον πλανήτη; H Tζάνετ Γουίντερσον μάς δείχνει πόσο πιο κοντά είμαστε σε αυτό το μέλλον απ’ όσο φανταζόμαστε. Ξεκινώντας με τη Mαίρη Σέλεϊ που γράφει τον Φρανκενστάιν για να διασκεδάσει τον σύζυγό της ποιητή Πέρσι και τον φίλο του, Μπάιρον, μεταφέρεται στο σήμερα για να αφηγηθεί την ιστορία ενός τρανσέξουαλ γιατρού και μιας ομάδας επιστημόνων που πειραματίζονται με ρομπότ κούκλες του σεξ (σεξμπότ).

Επιστήμη και ρομαντισμός σε μια απροσδόκητη αφήγηση για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και τις ευθύνες που δημιουργεί. «Μια αριστοτεχνική νέα προσέγγιση του Φρανκενστάιν της Μαίρης Σέλεϊ» (The Guardian).

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Πάμπλο Νερούδα, Τη ζωή μου, ομολογώ, την έζησα

Μετάφραση, σημειώσεις, επίμετρο: Γιώργος Κεντρωτής

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Η συγκλονιστική αυτοβιογραφία του Πάμπλο Νερούδα. Ξεκινάει από τη γέννησή του, το 1904, σ’ ένα φτωχό χωριό της Χιλής και φτάνει έως και λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του, το 1973. Διηγείται τον εντυπωσιακό και περιπετειώδη βίο του στη χώρα του, σε όλη την αμερικανική ήπειρο και την Κούβα, την Άπω Ανατολή, την Ινδία και την Κεϋλάνη, την Ισπανία, τη Γαλλία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μιλά για σημαντικά διεθνή γεγονότα και περιγράφει κορυφαίους λογοτέχνες, καλλιτέχνες, πολιτικούς. Στο εκτενές επίμετρο παρουσιάζονται μεταφρασμένα όλα τα ποιήματα στα οποία αναφέρεται ο Νερούδα.

ΠΟΙΗΣΗ

Fernando Pessoa, Θαλασσινή ωδή του Άλβαρο ντε Κάμπος

Μετάφραση: Μαρία Παπαδήμα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

Η μόνη ποιητική σύνθεση του Πεσσόα που δημοσιεύτηκε πριν από τον θάνατο του δημιουργού της με την υπογραφή του σημαντικότερου ίσως ετερώνυμού του, του Άλβαρο ντε Κάμπος. Το «πιο εκκωφαντικό ποίημα που έχει γραφτεί ποτέ» κατά τον Άγγλο ποιητή Ρόι Κάμπελ.

Οκτάβιο Πας, Ποιήματα, το ισπανόφωνο έργο

Μετάφραση, σημειώσεις, επίμετρο: Γιώργος Κεντρωτής

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

Για πρώτη φορά στα ελληνικά το σύνολο του έργου του δημοφιλέστατου νομπελίστα ποιητή. Από τις πρώτες του υπερρεαλιστικές δοκιμές έως τα πολιτικά ποιήματά του, καθώς και τα ποιήματα-σχόλια σε εικαστικά έργα της συζύγου του. Η έκδοση συνοδεύεται από επεξηγήσεις και ερμηνευτικές κατευθυντήριες οδηγίες του ίδιου του ποιητή για τα επιμέρους έργα του, μαζί με αυτοβιογραφικά στοιχεία, που μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε με άνεση ένα έργο στο οποίο ο κόσμος του Μεξικού έχει έλθει σε ώσμωση με τον κόσμο της ευρωπαϊκής ποιητικής και πολιτικής πρωτοπορίας και των ανατολικών μυστικιστικών δοξασιών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Βασίλης Δρόλιας, Οι εξισώσεις

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

O καθηγητής Πιερ Μενάρ πεθαίνει αιφνίδια αφήνοντας πίσω του μια σειρά από τετράδια που αναλύουν τις τελευταίες σκέψεις του σχετικά με τις βασικές σχέσεις της Φύσης και των ερμηνειών τους. Ο τελευταίος μαθητής του αναλαμβάνει να τα εκδώσει σχολιάζοντας τις σκέψεις του και τη σχέση του καθηγητή με τον ίδιο και τη Φυσική. Οι Εξισώσεις –το τέταρτο μυθιστόρημα του Β. Δρόλια– αποτελούν ένα υβριδικό αφήγημα που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η σύγχρονη επιστήμη και τα πάθη της, ακονίζοντας τη σκέψη του αναγνώστη τόσο για τα προβλήματα των επιστημόνων όσο και για τις κοινωνικές σχέσεις και δεσμούς που διατρέχουν την έρευνα, τη μάθηση και την ανακάλυψη.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ:

  • Eva von Redecker, Επανάσταση για τη ζωή

Φιλοσοφία των νέων μορφών διαμαρτυρίας

Μετάφραση: Αλέξανδρος Κυπριώτης

  • Rachel Cusk, Απόηχος

Περί γάμου και χωρισμού

Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη

  • Geoffrey Roberts, Η βιβλιοθήκη του Στάλιν

Ένας δικτάτορας και τα βιβλία του

Μετάφραση: Βαγγέλης Τσίρμπας

  • Ted Hughes, Κόραξ

Μετάφραση: Ορφέας Απέργης

  • Pablo Neruda, Συντέλεια του κόσμου

Μετάφραση: Γιώργος Κεντρωτής

  • Pablo Neruda, Οι στίχοι του καπετάνιου

Μετάφραση: Γιώργος Κεντρωτής

Δείτε επίσης

Λογότυπο Βιβλιοπωλείου Gutenberg

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ PABLO NERUDA

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Τετάρτη 29 Μαΐου, ώρα 19.30 ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) Θα μιλήσουν:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣΓενικός Γραμματέας της…

Δείτε Περισσότερα
  • 15 Ιανουαρίου 2024

Προσεχείς εκδόσεις Ιανουάριος-Μάρτιος 2024

Σας παρουσιάζουμε τις προσεχείς εκδόσεις για το πρώτο τρίμηνου του νέου έτους! Μπορείτε να διαβάσετε…

Δείτε Περισσότερα
Λογότυπο Βιβλιοπωλείου Gutenberg
  • 19 Δεκεμβρίου 2023

Δώρα βιβλία Gutenberg

Βιβλία Gutenberg δώρα για τις γιορτές. Aldina, Orbis Literae, Ιστορία, Ποίηση, Ελληνική πεζογραφία, Δοκίμια. Βιβλία…

Δείτε Περισσότερα
Το βιβλίο του Μήνα - Απρίλιος: Φάκελος Απόδρασης - Julie Orringer - 50% μόνο για τρεις μέρες